UBP z pohľadu Ivany Bednaříkovej

K príležitosti 5. výročia založenia UBP sme pre Vás pripravili sériu blogov s našimi hlavnými predstaviteľmi. Radi by sme Vám touto cestou priblížili ľudí, ktorí sa pričinili k úspechu progresívnej značky UBP. Porozprávali sme sa s Ivanou Bednaříkovoušpecialistkou podpory predaja.

1. Ako vnímaš svoje pôsobenie v UBP?

Pre UBP pracujem viac ako 2 roky a pôsobím na pozícii Špecialista podpory predaja. Predtým som brigádovala v rámci vysokoškolského štúdia priamo pre Universal, maklérsky dom, čo bola neskôr určite výhoda. Profesijne ma práca v UBP posunula výrazne vpred.  Naučila som sa lepšie komunikovať, čoho som sa mimo iné predtým bála, ponorila som sa do tajov procesného riadenia, zlepšila sa v time manažmente a podobne. Patrím ku generácii, ktorá veľmi netelefonuje, skôr dáva prednosť písomnej komunikácii. V práci som spokojná, máme tu skvelý kolektív a dosahujeme výborné obchodné výsledky.  

2. Čo je tvojou náplňou práce?

Zastrešujem evidenciu  zmlúv do nášho vnútrofiremného systému PORTOS, personálnu registráciu spolupracovníkov v teréne, komplexnú administratívnu agendu našej obchodnej divízie, support obchodnému riaditeľovi, participujem na procesných vylepšeniach spracovaní požiadaviek agentov, zastrešujem komunikáciu s obchodnými partnermi a mnoho ďalšieho. Je to pomerne časovo náročné, ale keďže mám rada výzvy, tak je to OK 😉 .

Je pre mňa cťou byť v tomto zmysle administratívnym pilierom UBP. Práca ma baví, cítim, že  som sa profesijne aj osobne posunula o level vyššie. Kopec práce robím už automaticky a časovo veľmi efektívne, čo mi poskytuje priestor na ďalší rozvoj UBP ale i mňa.

3. Čo vnímaš ako silnú stránku UBP?

Predovšetkým ľudský rozmer. Nemyslím len priameho nadriadeného, ktorý je podporujúci, ale celého tímu. Viem, že sa na kolegov môžem kedykoľvek spoľahnúť a cítim z ich strany maximálnu podporu. Pracujeme tímovo a to ma nie len teší, ale aj baví.

Z procesného hľadiska je určite výhodou pokročilá forma digitalizácie, čo uľahčuje život nie len nám na centrále, ale predovšetkým našim profesionálom pri každodennej práci a komunikácii s klientmi. Digitalizácia má i druhý rozmer a to EKOlogický. Fungujeme v online priestore, vynechávame tak z procesu papier a šetríme našu planétu, čo ja ako EKO nadšenec veľmi oceňujem.  

Klientov sme do tohto procesu samozrejme zahrnuli tiež. Vyvinuli sme pre nich unikátnu aplikáciu iŠanón 2.0, v ktorej majú prehľad o všetkých svojich zmluvách, môžu si online priamo zo svojho mobilu zakúpiť vybrané nami ponúkané produkty, nahlásiť poistnú udalosť a podobne. Jednoducho praktická apka pre život.

4. V čom ťa UBP prinútilo zabojovať?

Veľkou výzvou je zvládať stres. Chvíľami sa toho napriek mojej snahe o efektívne rozloženie pracovného času, nahrnie jednoducho viac až veľa. Odpoveďou na pretlak pracovných úloh je určite prioritizácia a ďalšie overené postupy.

5. Čo máš na svojej práci rada?

Dovolenku ;). Okrem nej náš pracovný kolektív.

6. Čo robíš pre to aby si sa udržiavala duševne v rovnováhe?

Dodržiavam rovnováhu v zmysle Work Life Balance. Teda vždy si okrem práce nájdem čas na priateľov, rodinu a aj pre seba. Tento postup aplikujem na dennej báze, čo mi dáva väčší zmysel a verím, že sa to pozitívne odráža aj na mojich pracovných výsledkoch. Avšak najviac ma vie nabiť čas strávený s partnerkou a naše spoločné varenie.

7. Akým koníčkom sa venuješ?

Veľmi rada čítam a sledujem seriály. Je to pre mňa cesta do iného sveta. Aktuálne ma očaril seriál The Crown a z komediálnych klasík zbožňujem Ako som spoznal vašu matku. Z knižných titulov mám rada klasické diela od Remarquea. Teraz sa chystám na Orwellov dystopický román 1984. Dostala som ho od sestry dvojjazyčne, aby som sa trošku precvičila v angličtine. Milujem antikvariáty. Som vegetariánka a zaujímam sa o ekológiu. Často chodievam do bezobalových obchodov. Rada počúvam podcasty, či už zábavné alebo ekologicky orientované.  Členmi nášho rodinného kruhu sú aj Eliška a Agátka – biele laboratórne myšky.

Ďakujeme za rozhovor Ivanka.

Nech sa ti v UBP darí udržiavať rovnováhu a máš čo najmenej pracovného stresu.

S úctou a pozdravom
redakcia Lead Level

Ďakujeme, že nás čítate. Ak Vás článok zaujal a premýšľate nad spoluprácou, neváhajte nás kontaktovať na info@ubp.sk.